Pentru rulada de vitel cu vin alb se taie carnea felii ca pentru snitele, de 1 cm grosime. Se bat cu ciocanul de lemn pentru a se subtia aproape la jumatate.
Pentru rulada de vitel cu vin alb se taie carnea felii ca pentru snitele, de 1 cm grosime. Se bat cu ciocanul de lemn pentru a se subtia aproape la jumatate, fara insa sa se rupa. Se taie marginile cu cutitul, astfel incat bucatile obtinute sa aiba aceeasi marime, cam de 10 cm pe 15 cm. Resturile de carne, ca un sfert de kilogram, se dau de doua ori prin masina, impreuna cu o bucatica de miez de paine muiat in lapte si stors si 100 g de slanina proaspata. Se amesteca bine intr-un castron, impreuna cu un ou, sare piper.
Se uda un fund de lemn si se asaza bucatile de carne una langa alta. Pe fiecare bucata se pune o cantitate egala de umplutura, care se intinde cu un cutit ud, apoi se ruleaza si se leaga cu ata. Se asaza intr-o cratita felii subtiri de ceapa, cu o lingura de untura, iar peste ele un rand de felii de morcov. Se pun ruladele deasupra, una langa alta, nu insa prea stranse. Se dau la cuptor, pana incep sa se rumeneasca.
Se toarna apoi un paharel de vin si, daca este, zeama de carne. Se acopera rulada de vitel si se lasa sa fiarba inabusit un ceas si un sfert. Se scoate capacul si se uda de cateva ori carnea cu sosul scazut din cratita. Se scot ruladele, se desfac atele, se tin la cald. Se scurge grasimea din cratita; in sosul care a mai ramas, se adauga doua Iinguri de apa si se lasa la foc iute sa dea cateva clocote. Se trece prin sita, se toama peste rulade.
Rulada de vitel se serveste cu macaroane sau cu piure de legume.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post