1.Scoateti cu grija carnea de pe coaste, in asa fel incat sa ramana in bucata intreaga. 2. Trebuie sa obtineti "o foaie" de carne, aproximativ de form
1.Scoateti cu grija carnea de pe coaste, in asa fel incat sa ramana in bucata intreaga.
2. Trebuie sa obtineti "o foaie" de carne, aproximativ de forma dreptunghiulara, cu lungimea de 20-25 cm si cu un strat mai tare de grasime pe partea exterioara.
3. Condimentati carnea cu sare si piper, rulati-o strans si puneti-o la rece.
4. Intre timp, radeti ghimbirul si usturoiul cat mai fin si amestecati-le cu mierea si chimenul macinat.
5. Desfaceti ruloul de carne, ungeti-l pe partea interioara cu pasta de miere, chimen si ghimbir, rulati-l din nou, prindeti-l cu scobitori, ca sa nu se desfaca la copt si puneti-l intr-o tava cu uleiul, sare, piper, vinul si frunzele de rozmarin.
6. Tineti tava la cuptor, la foc potrivit, pana cand ruloul se rumeneste uniform.
7. In timpul coacerii stropiti din cand in cand ruloul cu zeama formata in tava.
8. Cand este rumenit uniform, scoateti-l din cuptor, si lasati-l putin la racit, apoi se poate taia in felii mai groase, de 3-4 cm.
Se serveste rece, pe platouri.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post