Prunele se pun la muiat 4 ore intr-un vas cu apa calda, acoperit. Bucata de carne se spala, se sterge si se presara cu sare si piper. Se unge cu musta
Prunele se pun la muiat 4 ore intr-un vas cu apa calda, acoperit. Bucata de carne se spala, se sterge si se presara cu sare si piper. Se unge cu mustar. Prunele se toaca marunt si se amesteca cu ceapa si usturoiul maruntite, pesmetul si oul. Se pune umplutura peste carnea unsa cu mustar. Se ruleaza lasand o margine de 1 cm libera pentru a nu iesi umplutura afara. Se leaga rulada cu o ata. Se da la cuptor. Dupa 10 min de la introducerea in cuptor se toarna peste ea 250 ml apa. Dupa ce s-a prajit si s-a muiat se scoate si se scurge zeama din tava. Cuptorul se opreste. rulada se pune din nou in tava si se mai tine 10 min in cuptorul stins. Vinul rosu se amesteca cu smantana, sucul de la friptura pina ce amestecul devine omogen. Se condimenteaza cu sare, piper dupa gust. Se fierbe la foc amestecand continuu, pina cind capata o consistenta cremoasa.
Se serveste taiata felii cu garnitura de piure si cu sos.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post