Rulada cu sunca si parmezan

Rulada cu sunca si parmezan este un aperitiv delicios cu carne si cascaval. Se pun la topit intr-o cratita 50 g unt cu faina, amestecand sa nu se faca cocoloase.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100 g unt
  • 80 g faina
  • 500 ml de lapte
  • 5 oua
  • sunca
  • 2 linguri smantana
  • parmezan

Mod de preparare

Rulada cu sunca si parmezan este un aperitiv delicios cu carne si cascaval. Se pun la topit intr-o cratita 50 g unt cu faina, amestecand sa nu se faca cocoloase. Se adauga laptele fierbinte si se face ca o mamaliga pripita, apoi se da la racit. Dupa ce s-a racit, adaugam pe rand galbenusurile, batem bine compozitia, dupa care adaugam albusurile batute spuma si sare dupa gust. Se coace in tava tapetata timp de douazeci de minute, iar dupa ce s-a copt, se rastoarna pe un prosop ud.
Se presara cu sunca tocata, smantana, parmezan sau telemea si se stropeste cu unt fierbinte. Se ruleaza si se aseaza pe un platou, se presara sunca si unt mai mult, iar parmezan si se da la cuptor, timp de trei pana la cinci minute. Se ruleaza repede, se inveleste in folie, apoi in prosop si se lasa sa se patrunda.


Rulada cu sunca si parmezan se serveste calda sau se poate incalzi.

 

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors