Rulada cu sunca si parmezan

Rulada cu sunca si parmezan este un aperitiv delicios cu carne si cascaval. Se pun la topit intr-o cratita 50 g unt cu faina, amestecand sa nu se faca cocoloase.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100 g unt
  • 80 g faina
  • 500 ml de lapte
  • 5 oua
  • sunca
  • 2 linguri smantana
  • parmezan

Mod de preparare

Rulada cu sunca si parmezan este un aperitiv delicios cu carne si cascaval. Se pun la topit intr-o cratita 50 g unt cu faina, amestecand sa nu se faca cocoloase. Se adauga laptele fierbinte si se face ca o mamaliga pripita, apoi se da la racit. Dupa ce s-a racit, adaugam pe rand galbenusurile, batem bine compozitia, dupa care adaugam albusurile batute spuma si sare dupa gust. Se coace in tava tapetata timp de douazeci de minute, iar dupa ce s-a copt, se rastoarna pe un prosop ud.
Se presara cu sunca tocata, smantana, parmezan sau telemea si se stropeste cu unt fierbinte. Se ruleaza si se aseaza pe un platou, se presara sunca si unt mai mult, iar parmezan si se da la cuptor, timp de trei pana la cinci minute. Se ruleaza repede, se inveleste in folie, apoi in prosop si se lasa sa se patrunda.


Rulada cu sunca si parmezan se serveste calda sau se poate incalzi.

 

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Sufleu de cartofi cu bacon si ceapa verde

Usor, spumos, gustos!

Sufleu de cartofi cu bacon si ceapa verde
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide