Romburi cu carne de vita

Se fierbe orezul in apa clocotita cu sare, se scurge si se spala. Taiati carnea cubulete si caliti-o impreuna cu doua cepe tocate marunt. Se mai picur

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 100 gr orez
  • 1 buc. carne de vita de cca 250 gr
  • 3 cepe
  • sare
  • 1 varf de cutit chilii
  • unul de scortisoara si unul de cuisoare (sau cimbru dar nu gustul se schimba)
  • 500 gr carne tocata de vita
  • 1 ou
  • 1 lingura mustar si putina boia rosie

Mod de preparare

Se fierbe orezul in apa clocotita cu sare, se scurge si se spala. Taiati carnea cubulete si caliti-o impreuna cu doua cepe tocate marunt. Se mai picura apa din cand in cand peste ele pentru a se patrunde carnea dar nu pentru a se fierbe. Cealalta ceapa se amesteca cu orezul. cu mirodeniile , oul, sarea, mustarul si carnea tocata. Intr-o tava de teflon de preferat rotunda se aseaza un strat de carne tocata, se fac cuiburi unde se pune carnea prajita cu ceapa si se acopera cu alt strat de carne tocata. Se contureaza deasupra cu cutitul marginile romburilor si se baga la cuptor cca 45 min.
Se serveste rece pusa la aperitiv sau calda pe post de friptura cu diverse garnituri. Este foarte aspectoasa si putin crocanta. Merita efortul.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura cu urda

Aceasta prajitura am pregatit-o dupa Prajitura Rudy, dar am modificat cantitatile ingredientelor dupa gustul nostru. A iesit...

Prajitura cu urda
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide