Risotto cu ficatei de pasare

Pentru risotto cu ficatei de pasare carnea se curata, se spala si se taie bucati. Morcovii, ceapa si telina se curata, se spala si se taie felii.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • ficat de pasare - 600 g
  • orez - 350 g
  • ulei - 100 ml
  • ceapa - 100 g
  • telina radacina - 100 g
  • morcovi - 100 g
  • pasta de tomate - 100 g
  • vin alb - 50 ml
  • cascaval - 150 g
  • sare si piper dupa gust
  • 1/2 cub MAGGI de gaina

Mod de preparare

Pentru risotto cu ficatei de pasare carnea se curata, se spala si se taie bucati. Morcovii, ceapa si telina se curata, se spala si se taie felii. Orezul se curata de impuritati, se spala si se scurge de apa. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Pasta de tomate se dilueaza in 150 ml apa. Ficatul se inabusa in 50 ml ulei. Separat in 50 ml ulei cu 50 ml apa se inabusa ceapa, morcovii si telina, se adauga faina dizolvata in apa rece, pasta de tomate, 300 ml apa, jumatatea de cub MAGGI si se fierb impreuna cca 20 minute. Sosul rezultat se toarna peste ficatei si se fierb impreuna cca 5 minute, adaugandu-se sare, piper si vin. Orezul se inabusa in uleiul ramas, se adauga 800-900 ml apa, sare si se fierbe la cuptor intr-un vas acoperit.

Risottoul cu ficatei de pasare se serveste cald, cu orez in diferite forme, sos cu ficatei si cascaval ras deasupra.


Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Rulada din piept de pui

Un mezel sanatos de casa pe care vi-l recomand alaturi de o salata de cruditati mai ales acum pe perioada verii!

Rulada din piept de pui
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide