Rinichi sote cu rosii

Rinichii se curata, se taie in doua si se tin apoi in apa rece cateva ore. Se scot, se sterg si se taie felii subtiri, care se pipereaza si se sar

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 gr rinichi
  • 5 rosii
  • 2 linguri ulei
  • 1 jumatate pahar vin
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Rinichii se curata, se taie in doua si se tin apoi in apa rece cateva ore. Se scot, se sterg si se taie felii subtiri, care se pipereaza si se sareaza. Intr-un vas cu ulei fierbinte, se pun la prajit, pe foc mare, timp de 15 minute. Se scot din vas iar in sosul ramas se toarna vinul si rosiile maruntite, curatate de pielita si seminte in prealabil. Dupa ce rosiile au dat cateva clocote, se adauga rinichii, se acopera si se mai fierb un sfert de ora.


Se servesc cu garnitura de cartofi prajiti.

Alte retete:

Chiftele

Friptura de vita la cuptor

Ciuperci umplute

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert rulouri de post cu arome de scortisoara si cocos

Frumos rumenite, ușor crocante la exterior, dar moi și pufoase la interior și mai ales, foarte gustoase, aceste rulouri de...

Desert rulouri de post cu arome de scortisoara si cocos
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide