Rinichi sote

Se curata rinichii de grasime, se taie in doua si se oparesc cu apa clocotita. Se tin o ora in apa rece ca sa-si piarda mirosul, dupa care se taie fel

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 gr rinichi de porc sau de manzat
  • 3 cepe
  • 100 gr de unt
  • 150 ml ulei
  • sare
  • 1 paharel de vin alb
  • 1 lingura de bulion
  • cimbru

Mod de preparare

Se curata rinichii de grasime, se taie in doua si se oparesc cu apa clocotita. Se tin o ora in apa rece ca sa-si piarda mirosul, dupa care se taie felii subtiri si se inabusa cu jumatate din cantitatea de grasime. In restul de grasime se caleste ceapa tocata pana cand devine sticloasa. In sosul de ceapa se adauga rinichii si bulionul, se sareaza si se pipereaza, dupa gust, se adauga vinul si cimbrul, apoi se acopera oala si se mai tine pe foc mic zece minute.
Se servesc fierbinti, cu garnitura de macaroane cu sos de rosii sau cu garnitura de cartofi cu unt.

Alte retete:

Cartofi la cuptor

Tocanita de vitel

Musaca de vinete

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Mancare de varza cu marar

Mancare de cartofi delicioasa cu masline

Mancarea de cartofi cu masline este o mancare de post simpla si foarte delicioasa. Curatam si spalam cartofii. Curatam si...

Parteneri
Gustos.RO

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
ReteteCulinare.RO

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post