Rinichi de vaca sote

Rinichii se curata bine de grasimi, se spala, dupa care se taie rondele. Acestia se pun cu 25 gr de unt intr-un vas, pe foc, la inabusit. Cand incep

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 rinichi
  • patrunjel verde tocat
  • sare
  • piper
  • 200 gr ciuperci
  • 50 gr unt
  • 1 jumatate pahar vin
  • 1 jumatate pahar apa
  • zeama de lamaie

Mod de preparare

Rinichii se curata bine de grasimi, se spala, dupa care se taie rondele. Acestia se pun cu 25 gr de unt intr-un vas, pe foc, la inabusit. Cand incep sa se rumeneasca se adauga faina si vinul, patrunjelul verde tocat, sare, piper si se lasa la fiert. Intre timp se spala ciupercile, se taie felioare si se pun la inabusit in unt, dupa care se adauga zeama de lamaie. Cand rinichii sunt fierti, se amesteca cu ciupercile si se mai lasa pe foc cateva minute.


Se servesc fierbinti.

Alte retete culinare:

Chiftele

Mancare de mazare

Sarmale de post

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert rulouri de post cu arome de scortisoara si cocos

Frumos rumenite, ușor crocante la exterior, dar moi și pufoase la interior și mai ales, foarte gustoase, aceste rulouri de...

Desert rulouri de post cu arome de scortisoara si cocos
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide