Pentru ravioli cu carne de vita si sos de tomate faina se cerne si se aseaza intr-un vas; in mijloc se face un gol in care se pun oua, sare si se framanta bine.
Pentru ravioli cu carne de vita si sos de tomate faina se cerne si se aseaza intr-un vas; in mijloc se face un gol in care se pun oua, sare si se framanta bine, obtinandu-se o coca de taitei de consistenta potrivita. Se acopera si se lasa in repaus 15 minute. Patrunjelul verde se spala si se taie marunt. Carnea se curata, se spala si se taie bucati. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Carnea se inabusa in ulei cu 50 ml apa, impreuna cu ceapa. Se lasa sa se raceasca si se toaca cu masina cu sita deasa. Se adauga un ou, patrunjel verde, sare si piper. Coca framantata se intinde in foaie subtire de 2-3 mm grosime si se taie in bucati patrate cu latura de 6 cm sau se decupeaza forme rotunde. Pe fiecare bucata se aseaza compozitie de carne, se umezesc marginile la doua laturi de la fiecare bucata cu putin albus sau apa, se impatureste (se strange in doua) si se preseaza marginile cu o furculita pentru a se lipi bine. Ravioli obtinuti se fierb cca 15 minute in apa clocotita cu sare. Se scot intr-un vas cu apa rece, se spala si se aseaza pe un platou uns cu 25 g unt. Deasupra se toarna sosul tomat, se presara cascaval ras, se pun bucatile de unt si se introduc la cuptor pentru gratinat.
Ravioliul cu carne de vita si sos de tomate se serveste cald.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post