Ravioli cu carne de pui si spanac

Ravioli cu carne de pui si spanac este o mancare cu paste delicioasa si consistenta. Va invit sa va faceti propriile paste ravioli, sunt mult mai gustoase facute in casa

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • faina - 300 g
  • oua - 2 bucati
  • sos de tomate - 500 g
  • ulei - 50 ml
  • unt - 50 g
  • cascaval - 50 g
  • sare dupa gust
  • Pentru umplutura :
  • carne de pui - 350 g
  • spanac - 500 g
  • ceapa - 50 g
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • oua - 1 bucata
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Ravioli cu carne de pui si spanac este o mancare cu paste delicioasa si consistenta. Spanacul se curata, se spala, se fierbe in apa clocotita cu sare, se trece sub jet de apa rece, se scurge si se taie marunt. Carnea de pui se spala cu apa rece, se fierbe in apa cu sare si se taie marunt. Patrunjelul se spala si se taie marunt. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Oul se trece sub jet de apa rece. Faina se cerne pe planseta; in mijloc se face un gol in care se pun 2 oua, sare si se framanta bine, obtinandu-se o coca de taitei de consistenta potrivita. Se lasa in repaus 10 minute. Spanacul se amesteca cu carnea de pasare. Ceapa se inabusa in 25 ml apa, se adauga sare, piper, se raceste putin, se adauga un ou, jumatate din cantitatea de patrunjel verde, cascaval ras si se amesteca bine. Coca framantata se intinde in foaie de taitei de 2-3 cm grosime, se taie in patrate de 6 cm si se decupeaza in forme rotunde. Pe fiecare bucata se aseaza gramajoare din compozitia de carne cu spanac, se umezesc marginile la doua laturi de la fiecare bucata cu putin albus sau apa. Se impatureste si se preseaza marginile cu o furculita pentru a se lipi bine. Ravioli obtinuti se fierb in apa clocotita cu sare cca 15 minute. Se scot intr-un vas cu apa rece, se spala, se aseaza in platoul uns cu unt. Se toarna sosul format deasupra, se presara cascaval ras, se pun bucati de unt si se pastreaza la cuptor 5-7 minute.

Ravioli se mai pot prepara astfel: coca framantata se intinde in foaie de 2-3 cm grosime; pe jumatate din foaie se aseaza la distante egale gramajoare din compozitia de carne. Spatiile dintre gramajoarele din compozitia de carne se umezesc cu albus de ou sau apa, folosindu-se o pensula. Se acopera cu cealalta jumatate a foii de taitei, iar spatiile care au fost umezite se preseaza cu furculita pentru a se lipi bine; ravioli se decupeaza cu ruleta.



Ravioliul cu carne de pui si spanac se va servi cald, cate 5-6 bucati per portie.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors