Rata pe varza

Pregatim rata, se spala si se goleste de intestine si de marun­taie, dupa care se unge cu ulei si se sareaza usor. Se pune in tava de friptura cu

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 rata mijlocie
  • 1 ceasca de ulei
  • sare
  • 1 pahar de vin alb
  • piper boabe
  • 1 varza
  • rosii

Mod de preparare

Pregatim rata, se spala si se goleste de intestine si de marun­taie, dupa care se unge cu ulei si se sareaza usor. Se pune in tava de friptura cu o cana de apa calda, piper boabe si putin ulei.

Varza se curata de foile vestede, se toaca marunt si se caleste in ulei cald. Se adauga putina apa atunci cind s-a inmuiat usor si se con­tinua fierberea. Peste o ora se adauga citeva rosii decojite, taiate felii subtiri, sare si, dupa gust, se poate adauga putin piper sau cimbru. La sfirsit se adauga un pahar de vin alb. Friptura se unge cu sosul din tava pina cind devine usor rumena. Se trece varza calita in tava de frip­tura si se mai lasa impreuna in cuptor o jumatate de ora.

Se serveste- fierbinte.

Alte retete recomandate

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors