1. Cepele,morcovii,cateii de ustroi ,se curata de coaja se spala si se taie mai mare/grob in bucati/felii. 2. Se pun intr-un vas termorezistent (la
1. Cepele,morcovii,cateii de ustroi ,se curata de coaja se spala si se taie mai mare/grob in bucati/felii.
2. Se pun intr-un vas termorezistent (la care aveti si capac).Frunzele de salvie, cele de basilikum si crenguta de rosmarin, se spala si se pun peste legume.
3. Rata se spala bine si se lasa intreaga.
4. Se condimenteaza ,pe toate partile cu sare,piper si praful de boia/chilli si se aseaza peste legume. Se toarna o cana de apa ,se acopera cu capacul si se da la cuptor la 200- 230 gr.C cam 60-90 minute(aici depinde de vas si de cuptor si de rata).
5. Intre timp se si intoarce. Dupa acest timp,o mai lasati 30-40 minute la cuptor fara capac ,dar mai reduceti ceva din temperatura, cam 200 gr.C. Inainte cu 20 minute de a scoate rata din cuptor, am pus vinul.
6. Morcovii caramelizati:
Am scos morcovii de sub rata si i-am pus intr-o tigaie, in care am pus 2 linguri de miere si i-am lasat 10 minute la caramelizat, la foc moderat.
Rata se serveste cu morcovii caramelizati si cartofi pure.
Pofta buna!
Reteta Rata la cuptor a fost propusa de MAYA pe forum culinar.ro
Alte retete cu carne de rata gasiti aici:
Pulpe de rata in sos de vin rosu,
Rata lacuita,
Rata salbatica in sos de fructe
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios