Rata la capac

Se curata rata si se spala, apoi se taie in patru. Se sareaza usor si lasa pe o farfurie. Se spala zarzavatul de supa si ceapa, se taie felii subtiri

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 rata
  • 1/2 kg rosii
  • zarzavat de supa
  • 1 ceapa
  • 1 paharel de coniac
  • 2 cesti de ulei
  • sare
  • 100 g costita afumata
  • 1 foaie de dafin
  • piper boabe

Mod de preparare

Se curata rata si se spala, apoi se taie in patru. Se sareaza usor si lasa pe o farfurie. Se spala zarzavatul de supa si ceapa, se taie felii subtiri si se asaza in strat gros intr-o cratita mare, cu o ceasca de ulei.

Costita se taie felii subtiri si se pune peste zarzavat, apoi se pun* carnea. Se adauga clteva boabe de piper si se acopera totul cu o cani de apa calda. Se acopera cratita cu un capac si se lasa pe foc mic cateva ore. Se intoarce carnea, se adauga coniacul, foaia de dafin si restul sare. Se mai lasa pe foc o jumatate de ora, dupa care se la*a mincam sa se raceasca usor. Se pregateste o garnitura de cartofi natur sau car­tofi prajiti, se asaza cartofii pe un platou mare, deasupra se pun bucatii* de carne si se acopera totul cu sos de la friptura.
Alte retete recomandate

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Caponata siciliana - Tocanita de vinete cu rosii si masline

Pentru ca am vrut sa profit din plin de abundenta legumelor si mai ales a vinetelor, am zis sa pregatesc ceva mai altfel...

Caponata siciliana - Tocanita de vinete cu rosii si masline
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala