Rata curatata de intestine si fulgi se spala si se pirleste bine de restul de puf ramas. se mai spala o dat si se sterge. Se amesteca mierea, uleiul,
Rata curatata de intestine si fulgi se spala si se pirleste bine de restul de puf ramas. se mai spala o dat si se sterge.
Se amesteca mierea, uleiul, Curry si coaja rasa de la o portocala . Se sareaza si pipereaza rata, se unge bine peste tot cu pasta rezultata din miere si celelalte. Se lasa 1-2 ore acoperit ca sa se aromatizeze bine .
Apoi se pune rata PE GRATAR IN CUPTOR.
se pune apa in tava si tava dedesupt, se acopera rata 45 de minute cu folie de aluminiu si dupa aceea se ia folia .
Se stropeste rata din cind in cind cu zeama din tava si se lasa la cuptor circa 1 ora si jumatate ( in total ) la foc potrivit .
Zeama din tava se pune intr-o craticioara, are foarte multa grasime, deci se scurge cu mare grije grasimea de deasupra.
Se pune o lingura din grasimea scursa de la sos intr-o tgaie, se pune 1 lingura de faina, se amesteca si se stinge cu zeama de la rata.
Se pune 1/2 doza de mandarine si se amesteca bine cu telul.
Se serveste cu cartofi fierti sau piure, cu garnitura de salata verde sau varza rosie ( iarna ).
Pofta buna!
Reteta Rata cu portocale a fost propusa de bambina2202 pe forum culinar.ro
Alte retete cu carne de rata gasiti aici:
Piept de rata cu portocale,
Rata lacuita
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios