Rata cu portocale

Se curata si se spala rata. Se presara cu sare si piper, se stropeste cu unt topit si se asaza intr-o tava unsa cu unt Se introduce la cuptor sa se r

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 rata
  • 3 portocale
  • o cana cu vin
  • 2 linguri de unt topit
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se curata si se spala rata. Se presara cu sare si piper, se stropeste cu unt topit si se asaza intr-o tava unsa cu unt Se introduce la cuptor sa se rumeneasca si sa se patrunda pentru aproximativ o ora. Se verifica daca pasarea este fripta si cand este aproape gata, se curata portocalele de coaja, se desfac in felii si se asaza in tava, peste rata. Se stropeste totul cu vin si se mai lasa la cuptor pentru un sfert de ora, la foc moderat.

Se taie rata in bucati, se asaza pe o farfurie si se serveste cu feliile de portocala si cu sosul de vin.

Alte retete carne recomandate

Ciulama de ciuperci

Piept de pui

Dovlecei umpluti

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Plachie picanta de peste cu mamaliga la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

In 10 minute tai legumele, 10 minute le calesti si 10 minute gatesti totul si gata!! E atat de simplu cu Multicooker-ul...

Plachie picanta de peste cu mamaliga la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide