Rata cu portocale

Se taie rata, se curata si se spala foarte bine. Se rumeneste intreaga in unt la cuptor. Separat, pe foc mic, se pune intr-o cratita grasimea si se ad

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • o rata
  • 4 buc. portocale
  • 2 linguri cu virf de unt
  • 1/2 lingurita de zahar
  • un paharel de coniac
  • o lingura de faina
  • o lingura de untura
  • sare

Mod de preparare

Se taie rata, se curata si se spala foarte bine. Se rumeneste intreaga in unt la cuptor. Separat, pe foc mic, se pune intr-o cratita grasimea si se adauga faina, amestecind mereu. Cind aceasta se aureste, se adauga coaja rasa de la doua portocale si un pahar cu apa. Dupa primele clocote, se pune rata usor rumenita, sucul de la portocale si coniacul. Se potriveste de sare. Se da vasul la cuptor sa fiarba incet, si se mai adauga - daca este nevoie- cite putina apa. Cind carnea este gata, se scoate rata din sos, se taie in bucati, se pune pe un platou, se toarna deasupra sosul si se garniseste cu felii de portocale.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Mancare de varza cu marar

Mancare de cartofi delicioasa cu masline

Mancarea de cartofi cu masline este o mancare de post simpla si foarte delicioasa. Curatam si spalam cartofii. Curatam si...

Parteneri
Gustos.RO

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
ReteteCulinare.RO

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post