Rata cu otet de mere

Se curata guliile si se pun la fiert in apa sarata timp de 5 minute. Se scurg de apa, se toarna peste ele uleiul si mierea si se lasa sa se rumeneas

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 bucati de piept de rata
  • 500 gr. gulii
  • 1 lingura miere
  • 2 linguri otet de mere
  • 1 lingura ulei
  • sare
  • piper
  • cateva fire de patrunjel

Mod de preparare

Se curata guliile si se pun la fiert in apa sarata timp de 5 minute. Se scurg de apa, se toarna peste ele uleiul si mierea si se lasa sa se rumeneasca la foc puternic intr-o tigaie. Se micsoreaza focul, se adauga 15 cl. de apa, se presara piperul, se acopera tigaia si se mai tine la foc inca 15 min. Se presara sare peste gulii si se ia de pe foc. Se aseaza carnea de rata intr-o tigaie si se rumeneste la foc moderat. Se indeparteaza grasimea care s-a topit si se lasa pieptii de rata in continuare pe foc timp de 6 min. Se scot pieptii de rata din tigaie, se pune otetul de mere si se fierbe un minut. Se pun pieptii de rata inapoi in tigaie, se acopera cu un capac si se lasa sa se odihneasca timp de 10 min. pe aragazul oprit.
Se taie pieptii de rata felii subtiri, se aseaza pe un platou, se inconjoara cu guliile fierte si se decoreaza cu cateva frunzulite de patrunjel.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors