Se curata guliile si se pun la fiert in apa sarata timp de 5 minute. Se scurg de apa, se toarna peste ele uleiul si mierea si se lasa sa se rumeneas
Se curata guliile si se pun la fiert in apa sarata timp de 5 minute. Se scurg de apa, se toarna peste ele uleiul si mierea si se lasa sa se rumeneasca la foc puternic intr-o tigaie. Se micsoreaza focul, se adauga 15 cl. de apa, se presara piperul, se acopera tigaia si se mai tine la foc inca 15 min. Se presara sare peste gulii si se ia de pe foc. Se aseaza carnea de rata intr-o tigaie si se rumeneste la foc moderat. Se indeparteaza grasimea care s-a topit si se lasa pieptii de rata in continuare pe foc timp de 6 min. Se scot pieptii de rata din tigaie, se pune otetul de mere si se fierbe un minut. Se pun pieptii de rata inapoi in tigaie, se acopera cu un capac si se lasa sa se odihneasca timp de 10 min. pe aragazul oprit.
Se taie pieptii de rata felii subtiri, se aseaza pe un platou, se inconjoara cu guliile fierte si se decoreaza cu cateva frunzulite de patrunjel.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post