Rata cu mere

Rata se pregateste, interiorul se curata bine, se unge cu unt si se introduc patru mere mici, curatate de coaja si de seminte, apoi se scobesc cu un

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 rata
  • 7-8 mere
  • 2 linguri unt
  • sare

Mod de preparare

Rata se pregateste, interiorul se curata bine, se unge cu unt si se introduc patru mere mici, curatate de coaja si de seminte, apoi se scobesc cu un cutitas. Se unge apoi rata si pe exterior cu unt si se sareaza, apoi se asaza intr-o tava dreptunghiulara cu pieptul in sus. Restul merelor se pun in jurul ei, se toarna 3-4 linguri cu apa si se introduce in cuptor. Cand este gata se desprind picioarele, se scot merele, restul bucatilor si pieptul se desfac si se aranjeaza pe o farfurie mare cu merele la mijloc. Sosul ramas in tava se toarna deasupra.


Se serveste calda.

Alte retete culinare:

Tocanita de pui

Sarmale de post

Cartofi la cuptor

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Mancare de varza cu marar

Mancare de cartofi delicioasa cu masline

Mancarea de cartofi cu masline este o mancare de post simpla si foarte delicioasa. Curatam si spalam cartofii. Curatam si...

Parteneri
Gustos.RO

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
ReteteCulinare.RO

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post