Pentru rata cu masline si ceapa se prajesc bucatile de rata cu o jumatate lingura de untura. Daca rata este grasa, se pune fara untura in cratita.
Pentru rata cu masline si ceapa se prajesc bucatile de rata cu o jumatate lingura de untura (daca rata este grasa, se pune fara untura in cratita, deoarece lasa singura grasime). Se adauga cate putina apa si se lasa sa fiarba inabusit. Se taie ceapa felii subtiri si se rumeneste cu o jumatate lingura untura. Se adauga faina, se stinge cu putina apa. Se toarna sosul in cratita cu carne. Se potriveste de sare, se lasa sa fiarba inabusit la foc potrivit. Se adauga o lingura de bulion si cand rata este aproape fiarta, se pun maslinele fierte in apa, separat, 10 minute. Se lasa sa mai dea cateva clocote. Aceeasi mancare se pregateste cu ulei si se serveste rece. La fel se pregateste si gasca cu masline.
Rata cu masline si ceapa se poate servi si rece.
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios