Rasol de vita cu sparanghel sote

• puneti ulei pe carne• amestecati fulgii de chilly, cu boia, sare si piper alb si asezonati bine bucatile

Portii
2
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
900 minute
Complexitate
medie
Rasol de vita cu sparanghel sote

Ingrediente

  • rasol de vita - 2 buc
  • fulgi de chilly - dupa gust
  • sparanghel - 1 legatura
  • unt - 50 g
  • usturoi - 2 catei
  • boia - 1 lingurita
  • ulei - 2 linguri
  • vin alb, demisec - 40 ml
  • gheata - 1 kg
  • sare si piper alb - dupa gust

Mod de preparare

• puneti ulei pe carne
• amestecati fulgii de chilly, cu boia, sare si piper alb si asezonati bine bucatile de carne
• vidati bucatile de rasol folosind un aparat de vidare Food Saver si incalziti aparatul de gatire in vid SousVide Supreme Inox la 65 de grade
• lasati carnea pentru 15 h la gatit si 1 h la odihnit
• cat se odihneste carnea, curatati sparanghelul cu un cutit economic (1 singura data pe fiecare parte)
• puneti sparanghelul la fiert in apa clocotita, cu sare, pentru cca 4 min.
• scoateti sparanghelul in apa cu gheata pentru a-i da soc termic si pentru a-i mentine culoarea verde viu
• dupa cateva minute, scurgeti bine sparanghelul si sotati-l in tigaie timp de 2 min, cu cateii de usturoi pe care ii taiati in prealabil pe jumatate, sare si piper dupa gust, iar la sfarsit stingeti cu vin alb
• optional puteti sota bucatile de rasol intr-o tigaie cca 1 min. pe fiecare parte, pentru a-i conferi o crusta rumena, lucioasa.
Pofta buna!

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce