Rasol de vaca cu sos de ciuperci

Rasolul se pune la fiert in apa clocotita si se curata de spuma. Dupa o ora de fiert, se adauga zarzavatul curatata si tocat marunt langa rasol, la f

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 200 gr ciuperci
  • 30 gr unt
  • 6-7 bucati arpagic
  • 2-3 linguri cu vin
  • 2
  • 5 kg rasol cu os
  • zarzavat pentru supa
  • sare

Mod de preparare

Rasolul se pune la fiert in apa clocotita si se curata de spuma. Dupa o ora de fiert, se adauga zarzavatul curatata si tocat marunt langa rasol, la fiert, pe foc mic. Separata se prepara un sos de ciuperci. 200 gr ciuperci se spala bine in 3-4 ape, nu se curata de pielita si se taie felii. Se pun 30 gr unt intr-un vas iar cand s-a topit se adauga ciupercile si arpagicul. Se lasa sa fiarba in apa lor, pe foc mic, acoperite cu un capac. Cand incep sa se rumeneasca se adauga 2-3 linguri cu vin si se mai fierbe sosul 3-4 clocote.


Se serveste fierbinte.

Alte retete care contin carne:

Tocanita de pui

Friptura de vita la cuptor

Gratar de porc cu vinete coapte

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert rulouri de post cu arome de scortisoara si cocos

Frumos rumenite, ușor crocante la exterior, dar moi și pufoase la interior și mai ales, foarte gustoase, aceste rulouri de...

Desert rulouri de post cu arome de scortisoara si cocos
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide