Ragut de berbec

Pentru ragut de berbec usturoiul se curata, se spala si se taie felii. Carnea se spala, se sareaza, se impaneaza cu usturoi. Ceapa se curata, se spala si se taie felii.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • pulpa de berbec - 800 g
  • varza alba - 250 g
  • ceapa - 300 g
  • ulei - 100 ml
  • usturoi - 15 g
  • cartofi - 1 kg
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru ragut de berbec usturoiul se curata, se spala si se taie felii. Carnea se spala, se sareaza, se impaneaza cu usturoi. Ceapa se curata, se spala si se taie felii. Varza alba se curata de foile depreciate si se taie fasii subtiri. Cartofii se curata, se spala, se taie cuburi si se fierb in apa cu sare. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Carnea impanata cu usturoi se aseaza intr-o tava cu 50 ml ulei si 100 ml apa si se frige la cuptor. Se stropeste din cand in cand cu jiul format. Carnea fripta se raceste putin si se portioneaza. Ceapa se inabusa in 50 ml ulei cu 100 ml apa, se adauga varza, piper, cca 200 ml apa fiarta, jiul de la friptura si se continua fierberea cca 15 minute.

Ragut de berbec se serveste cald, cu garnitura de cartofi si patrunjel verde deasupra.


Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors