Ragu de pui cu mango

1. Incepem prin a taia carnea fasii lungi, apoi o prajim bine in ulei de masline. Scoatem pe farfurie si tinem la cald. 2. In aceiasi tigaie cu ulei f

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • piept de curcan sau pui
  • smantana lichida
  • ciuperci
  • usturoi
  • ceapa rosie
  • un praf curry
  • un mango taiat felioare
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
  • Ragu: ceapa rosie
  • un fir doua de praz
  • o rosie
  • ketch up
  • otet balsamic
  • o lingurita cafea
  • ulei de masline

Mod de preparare

1. Incepem prin a taia carnea fasii lungi, apoi o prajim bine in ulei de masline. Scoatem pe farfurie si tinem la cald.

2. In aceiasi tigaie cu ulei frigem ciupercile taiate fin cu un catel, doi de usturoi si ceapa rosie tocata marunt. Adaugam praful de curry.

Potrivim de sare si piper apoi adaugam o lingura doua smantana lichida.

3. Adaugam bucatelele de carne si infierbantam bine.Lasam totul la foc mic pana se leaga un sos potrivit.

4. In paralel facem ragu intr-o tigaie la foc iute. In o lingura ulei de masline prajim ceapa rosie(1/2) cu prazul tocat marunt la care adugam rosia taiata cubulete.

Cand acestea s-au rumenit bine, punem lingurita de cafea, o lingura de otet balsamic si una de ketch up si amestecam bine.

Cafeaua nu se va simti in sos dar va da o aroma deosebita ragu-ului. Se zice ca nu exista ragu autentic fara un praf de cafea in el. Acesta fiind secretul bine pastrat de bucatarii sefi.

5. Curatam si taiem felioare mango si fie adaugam in sosul de ciuperci infierbantand feliile un pic, fie adaugam fructul direct la masa in portia de servit.


Pofta buna!

Reteta Ragu de pui cu mango a fost propusa de peruzele pe forum culinar.ro

Alte retete cu carne de pui gasiti aici:

Piept de pui in sos cu acordeoane de cartofi,

Pui cu sos de vin si mustar,

Pui cu rosii

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Chec cu nuci si stafide

E perfect langa o cana cu lapte sau servit dimineata langa cafeluta preferata! Ca la bucatarasi acasa

Chec cu nuci si stafide
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide