1. Incepem prin a taia carnea fasii lungi, apoi o prajim bine in ulei de masline. Scoatem pe farfurie si tinem la cald. 2. In aceiasi tigaie cu ulei f
1. Incepem prin a taia carnea fasii lungi, apoi o prajim bine in ulei de masline. Scoatem pe farfurie si tinem la cald.
2. In aceiasi tigaie cu ulei frigem ciupercile taiate fin cu un catel, doi de usturoi si ceapa rosie tocata marunt. Adaugam praful de curry.
Potrivim de sare si piper apoi adaugam o lingura doua smantana lichida.
3. Adaugam bucatelele de carne si infierbantam bine.Lasam totul la foc mic pana se leaga un sos potrivit.
4. In paralel facem ragu intr-o tigaie la foc iute. In o lingura ulei de masline prajim ceapa rosie(1/2) cu prazul tocat marunt la care adugam rosia taiata cubulete.
Cand acestea s-au rumenit bine, punem lingurita de cafea, o lingura de otet balsamic si una de ketch up si amestecam bine.
Cafeaua nu se va simti in sos dar va da o aroma deosebita ragu-ului. Se zice ca nu exista ragu autentic fara un praf de cafea in el. Acesta fiind secretul bine pastrat de bucatarii sefi.
5. Curatam si taiem felioare mango si fie adaugam in sosul de ciuperci infierbantand feliile un pic, fie adaugam fructul direct la masa in portia de servit.
Pofta buna!
Reteta Ragu de pui cu mango a fost propusa de peruzele pe forum culinar.ro
Alte retete cu carne de pui gasiti aici:
Piept de pui in sos cu acordeoane de cartofi,
Pui cu sos de vin si mustar,
Pui cu rosii
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios