Ragout din resturi de friptura

Se toaca ceapa marunt si se caleste intr-o ceasca de ulei si o ceasca de apa. Cand ceapa devine sticloasa, se adauga o lingura de faina desfacuta in a

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 250 g muschi de vaca sau friptura din pulpa
  • 1 ceapa mare
  • 200 g ciuperci
  • 1 ceasca de ulei
  • 1 lingura de faina
  • piper boabe
  • sare

Mod de preparare

Se toaca ceapa marunt si se caleste intr-o ceasca de ulei si o ceasca de apa. Cand ceapa devine sticloasa, se adauga o lingura de faina desfacuta in apa rece si se lasa zece minute pe foc mic. Se ia cratita de pe foc si se lasa sa se raceasca, dupa care se trece amestecul prin sita. Se pune sosul obtinut intr-o cratita emailata si se adauga peste el ciupercile spalate si taiate felii groase. Se fierb inabusit, cu sare si piper, dupa gust. Se taie friptura felii subtiri si se pune in sosul fierbinte.
Se serveste friptura fierbinte, cu salata asortata de muraturi.

Alte retete:

Ciulama de pui cu ciuperci si smantana

Piept de pui cu salata

Friptura de pui

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Mancare de varza cu marar

Mancare de cartofi delicioasa cu masline

Mancarea de cartofi cu masline este o mancare de post simpla si foarte delicioasa. Curatam si spalam cartofii. Curatam si...

Parteneri
Gustos.RO

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
ReteteCulinare.RO

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post