Purcelul de lapte la tava este delicios. Pentru aceasta reteta cu carne aveti nevoie de un purcel de lapte, ulei, sare si lamaie.
Purcelul de lapte la tava este delicios. Pentru aprepara aceasta reteta cu carne, purcelul se opareste cu apa clocotita si se curata imediat dupa ce a fost curatat, se spinteca pe burta, se scot maruntaiele, se spala bine cu apa rece, apoi se lasa atarnat cu capul in jos timp de douazeci si patru de ore. Se sterge cu un prosop curat, apoi se unge pe dinafara si pe dinauntru cu zeama de lamaie si sare.
Turnam putin ulei intr-o tava, peste ulei punem pe latimea tavii cinci sau sase betisoare si peste bete, punem purcelul - ca sa nu se prinda de tava.In interiorul purcelului, introducem o sticla de sampanie ca sa stea purcelul drept, apoi incingem cuptorul, ungem purcelul cu ulei si dam la copt, timp de doua ore, pana la doua ore si jumatate. Din cand in cand scoatem si mai ungem cu ulei. Ca sa nu se arda codita si urechile, le invelim cu hartie sau cu folie de staniol unsa cu ulei.
Purcelul de lapte la tava se serveste cald sau rece.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post