Pulpe de pui umplute cu mazare verde

Pulpele se dezoseaza; se umezeste pielea si se freaca bine cu sare. Partea interioara a pulpei o piperam. Legumele pentru umplutura le curatam si le d

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 pulpe mai mari
  • sare
  • piper
  • Pentru umplutura: 1 chifla uscata
  • 200 ml lapte
  • 1 leg. ceapa verde
  • 150 g mazare verde
  • 150 g sparanghel verde congelat
  • 1 leg patrunjel
  • 60 g cascaval Trapist
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura faina
  • 1 galbenus
  • 2 catei usturoi
  • 1 lingura unt

Mod de preparare

Pulpele se dezoseaza; se umezeste pielea si se freaca bine cu sare. Partea interioara a pulpei o piperam. Legumele pentru umplutura le curatam si le dam in clocot 6-8 minute. Presaram cu faina si lasam sa se raceasca. Intre timp, se incalzeste cuptorul. Chifla zdrobita se adauga legumelor, apoi, galbenusul, patrunjelul, usturoiul zdrobit si cascavalul dat pe razatoare. Condimentam dupa gust. Umplutura o indesam sub pielea pulpelor si, apoi, le ungem cu unt (margarina).

Infasuram fiecare pulpa in folie de aluminiu, ceva mai lejer si le punem in tava. Punem putina apa si, in cuptorul fierbinte, le lasam aproximativ 40 de minute. Dupa acest timp, scoatem folia, punem pulpele in tava si le mai lasam 20 de minute pana se rumenesc.
6-8 frunze de salata verde, 8-12 rosii cherry sau 1-2 oua fierte taiate pe ½. Ca ganitura, se recomanda cartofi natur cu patrunjel verde.

Alte mancaruri retete recomandate

Ciulama de ciuperci

Ardei umpluti

Tocanita de pui

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide