Pulpe de pui umplute cu mar si prune

Se dezoseaza pulpele de pui cu un cutit ascutit, se condimenteaza si se pun deoparte. Prunele se fierb timp de cateva minute pana cand fructele de inm

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 pulpe de pui
  • 1 mar
  • 10 dg prune uscate
  • 1 dl vin rosu
  • 1 dl smantana
  • 4 dl coniac
  • 2 catei de usturoi
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se dezoseaza pulpele de pui cu un cutit ascutit, se condimenteaza si se pun deoparte. Prunele se fierb timp de cateva minute pana cand fructele de inmoaie putin. Se scot semintele din prune si se taie bucati mici, si merele inabusite se zdrobesc putin.

In fiecare pulpa in locul osului se pune un fruct, dupa care se inveleste in pulpa. Se prind pulpele si se pun in tava. Se condimenteaza, se toarna vinul si se acopera.

Se prajeste in cuptorul incalzit timp de 45 de minute, dupa care se indeparteaza stratul de deasupra si se lasa pana se rumeneste. Zeama de pe carne se pune intr-un vas si se amesteca cu smantana si coniacul.
Se serveste cu garnitura orez cu stafide si sos.

Alte mancaruri retete recomandate

Ciulama de ciuperci

Ardei umpluti

Tocanita de pui

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors