Pulpe de pui in saramura

Pulpele de pui in saramura sunt delicioase. Daca serviti puiul in saramura cu piure de cartofi sau mamaliga rezultatul va fi o mancare cu carne extraordinara.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 copanele de pui
  • 2-3 catei de usturoi
  • patrunjel verde
  • 1 ardei iute
  • sare
  • piper
  • boia.

Mod de preparare

Pulpele de pui in saramura sunt delicioase. Daca serviti puiul in saramura cu piure de cartofi sau mamaliga rezultatul va fi o mancare cu carne extraordinara. Carnea se pala, se cresteaza din loc in loc, cu un cutit si se condimenteaza cu sare, piper si boia de ardei. Se frige apoi pe grill sau pe gratar.
Saramura:
Intr-un vas, se pune o cana cu apa, apoi se adauga usturoiul taiat felii subtiri, ardeiul taiat rondele, cateva boabe de piper, sare, patrunjel tocat si boia iute. Se pune vasul pe foc si se lasa sa fiarba 5-6 minute, sa se elibereze toate aromele.
Carnea fripta se pune imediat in saramura fierbinte.


Pulpele de pui in saramura se serveste alaturi de mamaliguta calda.
Sursa acestei retete este blogul culinar Truedelights.
Pentru preparare ar fi util un grill Calve de la kitchenshop.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tort cu jeleu de visine

Desert tort cu jeleu de visine
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide