Pulpe de pui cu morcovi si ciuperci

Ciupercile, morcovii si ceapa se curata, se spala si se taie cubulete. Pulpele se spala si se usuca cu un prosop de hartie dupa care se condimenteaza

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 pulpe de pui
  • 500 gr ciuperci
  • 6-7 morcovi
  • 2 cepe
  • 250 ml vin alb
  • piper mozaic din rasnita Kotanyi
  • o leg patrunjel
  • boia dulce
  • 2 lg ulei de masline
  • 4 catei de usturoi
  • sare

Mod de preparare

Ciupercile, morcovii si ceapa se curata, se spala si se taie cubulete. Pulpele se spala si se usuca cu un prosop de hartie dupa care se condimenteaza cu sare, piper mozaic si boia dulce.

Intr-o cratita se pune uleiul de masline si se caleste ceapa timp de 5 min. Peste ea se adauga pulpele si morcovii si se mai tin inca 5 min. Adaugam vinul si ciupercile care intre timp au fost fierte in apa cu sare.Se condimenteaza cu sare si piper si se fierbe la foc potrivit timp de 10 minute. Adaugam usturoiul taiat feliute si punem totul intr-o forma de graten. Introducem la cuptor pentru 15-20 minute pana ce pulpele sunt bine patrunse si rumenite frumos.

Se presara cu patrunjel tocat fin.


Se serveste cu salata de varza alba.

Alte retete recomandate:

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Prajeala de purcel

"Reteta romaneasca"

Prajeala de purcel
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide