Cea mai frageda si mai gustoasa parte din pulpa este capacul; fricandoul se prezinta mai frumos, dar nu este atit de fraged. Capacul se curata de vine
Cea mai frageda si mai gustoasa parte din pulpa este capacul; fricandoul se prezinta mai frumos, dar nu este atit de fraged. Capacul se curata de vinele groase din mijloc, se sareaza si se impaneaza cu slanina afumata si cu usturoi. Se lasa sa stea ½ ora, apoi se ruleaza si se leaga cu sfoara. Se asaza in tava, se toarna deasupra grasimea bine incinsa, se da la cuptor potrivit, se adauga apoi vinul si putina apa sau zeama de carne si boabe de piper. Se stropeste din cind in cind cu apa rece. Cind este aproape gata, se stropeste numai cu grasime din sosul fripturii. Bine fripta si bine rumenita, se taie felii si se serveste cu diferite garnituri. Sosul se separa de grasime si se leaga cu un praf de faina, i se mai da un clocot si se strecoara. Se serveste in sosiera. Pulpa se mai poate impana numai cu usturoi si se poate prepara fara vin.
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios