Reteta rata la cuptor este o mancare eleganta si potrivita pentru meniurile de sarbatoare. Pentru a pregati aceasta reteta ai nevoie de: pulpa de rata, margarina, miere.
Pentru a prepara pulpa de rata la gratar se curata carnea si se inteapa cu furculita din loc in loc si se pune cu margarina. Carnea se aseaza pe un gratar, deasupra unei tavi in care se scurge grasimea topita in timpul coptului.
Se pune in cuptorul incins si se lasa 60 de minute. Intre timp, se intoarce carnea si se scurge grasimea din tava. Din grasime combiata cu miere iese un sos pentru friptura de rasa delicios. Cu el se unge carnea de mai multe ori, pana in momentul in care este rumenita.
Se serveste cu felii de ridichi.
Alte retete recomandate:
Rata la cuptor
Rata salbatica cu masline
Rata salbatica cu portocale
Delicioasa, bineinteles! :)
Prajitura cu ricotta si caiseIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala