• unge pulpa de pui cu concentratul de rodie si pune sare si piper din belsug, pe deasupra
• pune pulga intr-o punga speciala de vidat Food Saver, impreuna cu crenguta de rozmarin si videaz-o
• pregateste aparatul de gatit in vid Sous Vide Demi Black la 74⁰C si cand a atins temperatura dorita, lasa-l acolo pentru cca 5 ore
• odata gatit, lasa-l sa se raceasca complet si pune-l in frigider peste noapte (intre timp sucurile din punga ar trebui sa se transforme in gelatina)
• taie salota si usturoiul cubulete foarte mici
• scoate pulpa (pastrand gelatina deoparte) , stropeste-o cu putin ulei si pune-o intr-o tigaie grill
• separat, intr-o craticioara caleste ceapa salota si usturoiul in unt si putin ulei de masline
• cand aceasta s-a calit, stinge cu vinul alb si lasa-l sa se reduca
• adauga apoi sucul de la pulpa de pui (din tigaia grill), gelatina lasata in punga, mustarul, zaharul si la sfarsit, amidonul
• amesteca totul energic, folosindu-te de un tel, pana ce acest sos se ingroasa, si la sfarsit incorporeaza patrunjelul cu ajutorul unei linguri
• ia de pe foc si serveste cu pulpa de pui
Pofta buna!
*gatirea in SousVide Supreme depinde foarte mult de grosimea bucatii de carne, precum si de tipul carnii sau de gramaj. Timpul si temperatura difera foarte mult in functie de acesti factori esentiali.