Se curata pulpa de grasime, se spala , se sterge cu un prosop si se sareaza. Cartofii se spala si se pun la fiert in coaja, apoi se lasa putin la raci
Se curata pulpa de grasime, se spala , se sterge cu un prosop si se sareaza. Cartofii se spala si se pun la fiert in coaja, apoi se lasa putin la racit si se curata. Ceapa si usturoiul se curata si se taie felii. Pe fundul unei tavi se aseaza ceapa, usturoiul si fire de patrunjel verde. Se pune peste carnea, stropim cu ulei si 1 dl. apa. Se pune tava in cuptor si se lasa pana cand carnea se rumeneste, apoi se acopera cu folie de aluminiu si se lasa la 120 grade pana se termina.
Se scoate tava din cuptor si se lasa carnea sa se raceasca putin. Se pregateste ragout-ul: ceapa verde se curata si se taie in bucati potrivit de mari. Verdeata(patrunjelul, rozmarinul, cimbrisorul) se taie marunt, usturoiul se zdrobeste, iar ciupercile se taie felii, daca sunt proaspete. (se pot folosi si ciuperci din conserva). In putina grasime se caleste ceapa, se adauga ciupercile, se sareaza , pipereaza, se pune usturoiul, rozmarinul, cimbrisorul si patrunjelul. Se amesteca bine, se pune vinul si se lasa sa fiarba. In acest amestec se scurge grasimea de pe carne, dupa care se adauga rosiile fara pielita. Cartofii curatati de coaja si se lasa intregi se rumenesc putin in grasime.
Pe un platou se aseaza la o parte cartofii, alaturi carnea feliata si ragout-ul.
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios