Pulpa de porc cu portocale

Carnea de porc se taie in bucati si se prajeste in ulei incins. Se adauga apa si se lasa sa se inabuse. Pentru sos: faina se amesteca pe foc cu zaharu

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 600 g pulpa de porc
  • 4 linguri de ulei
  • 2 linguri de zahar
  • o jumatate de cana de suc de rosii
  • 2 linguri de faina
  • 4 portocale
  • o legatura de patrunjel
  • sare

Mod de preparare

Carnea de porc se taie in bucati si se prajeste in ulei incins. Se adauga apa si se lasa sa se inabuse.

Pentru sos: faina se amesteca pe foc cu zaharul, se adauga uleiul si se lasa sa fiarba cu o cana de apa.

Portocalele se curata de coaja si de samburi si se desfac in felii, care se dau la cuptor intr-o tava unsa cu unt, timp de zece minute.

Dupa ce s-a inabusit carnea, se adauga sosul si pasta de tomate cu putina apa. Cand este aproape gata, se adauga portocalele, fara sa se mai amestece, ca sa nu se zdrobeasca fructele. Se mai lasa pe foc cinci minute si se adauga patrunjel sau marar taiat marunt. Cand este gata, se mai poate adauga si o lingura de smantana, subtiata cu putina apa.
Alte retete carne recomandate

Ardei umpluti

Tocanita de pui

Ciulama de ciuperci

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Bradut de Craciun

M-am tot gandit ce cozonac sa fac. Pana la urma am facut cu mac, ca tot ne place enorm de mult. Si cum am un copil acasa si...

Bradut de Craciun
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide