Pulpa de porc cu portocale

Carnea de porc se taie in bucati si se prajeste in ulei incins. Se adauga apa si se lasa sa se inabuse. Pentru sos: faina se amesteca pe foc cu zaharu

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 600 g pulpa de porc
  • 4 linguri de ulei
  • 2 linguri de zahar
  • o jumatate de cana de suc de rosii
  • 2 linguri de faina
  • 4 portocale
  • o legatura de patrunjel
  • sare

Mod de preparare

Carnea de porc se taie in bucati si se prajeste in ulei incins. Se adauga apa si se lasa sa se inabuse.

Pentru sos: faina se amesteca pe foc cu zaharul, se adauga uleiul si se lasa sa fiarba cu o cana de apa.

Portocalele se curata de coaja si de samburi si se desfac in felii, care se dau la cuptor intr-o tava unsa cu unt, timp de zece minute.

Dupa ce s-a inabusit carnea, se adauga sosul si pasta de tomate cu putina apa. Cand este aproape gata, se adauga portocalele, fara sa se mai amestece, ca sa nu se zdrobeasca fructele. Se mai lasa pe foc cinci minute si se adauga patrunjel sau marar taiat marunt. Cand este gata, se mai poate adauga si o lingura de smantana, subtiata cu putina apa.
Alte retete carne recomandate

Ardei umpluti

Tocanita de pui

Ciulama de ciuperci

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors