Pulpa de porc cu oregano si usturoi

Spala si sterge carnea. Curata usturoiul si taie cateii in lungime de ½ cm grosime. Infige bucatile de usturoi in carne cu ajutorul unui cutit ascu

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg cotlet sau pulpa de porc
  • 1 capatana de usturoi
  • sare
  • piper
  • oregano macinat
  • 3-4 linguri ulei

Mod de preparare

Spala si sterge carnea. Curata usturoiul si taie cateii in lungime de ½ cm grosime. Infige bucatile de usturoi in carne cu ajutorul unui cutit ascutit, in asa fel incat sa ramana o parte si in exterior. Lasa vasul roman la inmuiat in apa pentru 10 minute, dupa care aseaza carnea in vas. Amesteca in ulei sare, piper si oregano. Toarna peste carne si pune vasul la cuptor. Ridica treptat temperatura din 10 in 10 minute pana cand ajungi la o temperatura medie. Dupa 60 de minute scoate capacul vasului si lasa carnea sa se prajeasca. Astfel se vor praji si bucatile de usturoi.
Se poate servi cu piure de cartofi si sos de morcovi.

Alte retete recomandate:

Zacusca de ciuperci

Ciuperci umplute

Castraveti bulgaresti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala