Pulpa de porc cu chimen la cuptor

Pentru pulpa de porc cu chimen la cuptor se sareaza un but de porc (pulpa dinapoi) si se lasa sa stea o jumatate de ora. Se asaza intr-o tava.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 kg pulpa
  • 1 lingurita chimen
  • sare.

Mod de preparare

Pentru pulpa de porc cu chimen la cuptor se sareaza un but de porc (pulpa dinapoi) si se lasa sa stea o jumatate de ora. Se asaza intr-o tava, se toarna 2 — 3 linguri de apa si se presara cu putin chimen. Se pune la cuptor, la foc potrivit. Se unge din cand in cand cu zeama din tava. Daca aceasta scade, se mai adauga o lingura sau doua de apa. Nu se pune untura la fript, carnea de porc fiind grasa. Trebuie bine fripta, altfel se digera greu. Se tine la cuptor cam doua ore si jumatate. Se taie felii.
Cand purcelul este tanar, se pune la fript cu soriciul, acesta crestandu-se in forma de patrate mici, cu un cutit ascutit. Daca in timpul friptului soriciul se rumeneste prea tare, se acopera cu o hartie alba. Cand friptura este gata, inainte de a o taia, se desprind cu un cutit patratele de sorici   rumenite. Se asaza pe aceeasi farfurie cu fripura taiata felii.


Pulpa de porc cu chimen la cuptor se serveste cu sosul din tava, curatit de grasime si strecurat, si cu cartofi prajiti.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors