Pulpa de porc cu chimen la cuptor

Pentru pulpa de porc cu chimen la cuptor se sareaza un but de porc (pulpa dinapoi) si se lasa sa stea o jumatate de ora. Se asaza intr-o tava.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 kg pulpa
  • 1 lingurita chimen
  • sare.

Mod de preparare

Pentru pulpa de porc cu chimen la cuptor se sareaza un but de porc (pulpa dinapoi) si se lasa sa stea o jumatate de ora. Se asaza intr-o tava, se toarna 2 — 3 linguri de apa si se presara cu putin chimen. Se pune la cuptor, la foc potrivit. Se unge din cand in cand cu zeama din tava. Daca aceasta scade, se mai adauga o lingura sau doua de apa. Nu se pune untura la fript, carnea de porc fiind grasa. Trebuie bine fripta, altfel se digera greu. Se tine la cuptor cam doua ore si jumatate. Se taie felii.
Cand purcelul este tanar, se pune la fript cu soriciul, acesta crestandu-se in forma de patrate mici, cu un cutit ascutit. Daca in timpul friptului soriciul se rumeneste prea tare, se acopera cu o hartie alba. Cand friptura este gata, inainte de a o taia, se desprind cu un cutit patratele de sorici   rumenite. Se asaza pe aceeasi farfurie cu fripura taiata felii.


Pulpa de porc cu chimen la cuptor se serveste cu sosul din tava, curatit de grasime si strecurat, si cu cartofi prajiti.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar

Am rasfoit youtube-ul si am dat peste aceasta reteta minunata si nu m-am lasat pana nu am incercat-o. Desigur, a suferit...

Desert dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide