Este ideal ca pulpa sa fie umpluta 1-2 zile in avans si tinuta la frigider. Se amesteca (eventual in procesor) maslinele, usturoiul, rosmarinul, ulei
Este ideal ca pulpa sa fie umpluta 1-2 zile in avans si tinuta la frigider.
Se amesteca (eventual in procesor) maslinele, usturoiul, rosmarinul, uleiul si coaja de lamaie pana devin pasta.
Se intinde pulpa de miel si se "desface" sa aibe o grosime cit mai egala, se da cu sare si piper. Se intinde amestecul de masline, se ruleaza si se leaga cu sfoara de bucatarie din 2 in 3 cm. Se infasoara in folie de plastic si se da la frigider cel putin 6 ore. Se aduce la temperatura camerei inainte sa intre la cuptor.
Cuptorul se preincalzeste la 230 C/450 F. Se pune pulpa in tava (daca tava are gratar, se pune pe gratar) si se mai da cu sare si piper (de data asta, pe deasupra).
Se pun crengutele de rozmarin sub miel si se baga la cuptor pentru 10 minute. Se reduce temperatura la 175 C/350 F, se toarna vinul peste miel si se coace 45 de minute. Se mai unge cu sucurile lasate de 2 ori in timpul coacerii.
Cind se scoate din cuptor se acopera cu o folie de aluminiu si se lasa sa stea 10-15 min.
Se serveste cu sosul din tava.
Pofta buna!
Reteta Pulpa de miel umpluta cu masline este propusa de Luli
Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios