Pulpa de miel umpluta cu ficat

Desfacem carnea din jurul osului doar pe o parte, astfel incat sa apara despicate ca un buzunar si sa fie umpluta. Batem carnea si o condimenta cu sar

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1
  • 500 kg pulpa de miel
  • 500g ficat de pasare si de miel
  • 1-2 legaturi de ceapa
  • 1-2 legaturi de usturoi
  • 1 legatura de marar
  • 2 oua
  • 100g unt
  • rozmarin
  • sare
  • piper alb si negru
  • 200 ml vin dulce
  • dulceata de cirese amare
  • 1-2 linguri de ulei

Mod de preparare

Desfacem carnea din jurul osului doar pe o parte, astfel incat sa apara despicate ca un buzunar si sa fie umpluta.

Batem carnea si o condimenta cu sare, piper, rozmarin, usturoi pisat apoi o ungem cu putin ulei.

Se da o ora la rece dupa ce o infasuram, Intre timp spalam ficatul si il punem la fiert in apa clocotita.

Taiem ficatul cubulete.

Spalam verdeata, ceapa si usturoiul, le tocam marunt si le amestecam cu ficatul, ouale, untul, sare si piperul.

Cu pasta obtinuta umplem pulpa de miel.

O legam bine cu sfoara si deasupra punem boabe din dulceat de cirese amare si o dam la cuptor.

Se scoate dupa ce este rumenita.
Se serveste cu salata

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Savarine din pesmet cu dulceata de zmeura

un dulce de nerefuzat ;)

Savarine din pesmet cu dulceata de zmeura
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide