1. Curatati pulpa de pielite, dezosati-o, condimentati-o cu sare si piper, presarati-o cu cimbru taiat marunt si rulati-o strans. 2. Puneti ruloul la
1. Curatati pulpa de pielite, dezosati-o, condimentati-o cu sare si piper, presarati-o cu cimbru taiat marunt si rulati-o strans.
2. Puneti ruloul la frigider pentru 15 minute, pana cand pregatiti dovleceii.
3. Spalati dovleceii, taiati-i in cubulete, stropiti-le cu zeama de lamaie si lasati-le in repaus 10 minute.
4. Ungeti o tava cu ulei, asezati in tava ruloul de carne si puneti tava la cuptor, la foc potrivit.
5. Adaugati in tava vinul si intoarceti carnea din cand in cand, ca sa se rumeneasca uniform.
6. Amestecati uleiul ramas cu mierea si cu frunze de cimbru (zdrobite in mojar)
7. Ungeti din cand in cand carnea cu acest amestec si stropiti-o cu zeama lasata in tava.
8. Cand carnea se apropie de prajirea completa, puneti in tava si cubuletele de dovlecei si lasati-le la rumenit.
9. Intoarceti din cand in cand ingredientele, pentru a se praji uniform.
Se poate servi rece sau cald.
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala