Pulpa de gasca cu varza

Presaram pulpele cu sare si le taiem la capatul osului, astfel carnea se va indeparta usor de pe os cand e gata. Le punem intr-o oala fierbinte si le

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 pulpe de gasca
  • Sare
  • 3 linguri zahar
  • 1
  • 2 kg varza
  • 1 lingurita piper macinat
  • 60 dkg mere
  • 7-8 hrean proaspat macinat

Mod de preparare

Presaram pulpele cu sare si le taiem la capatul osului, astfel carnea se va indeparta usor de pe os cand e gata. Le punem intr-o oala fierbinte si le prajim pe toate partile 10 minute in suc propriu. Le scurgem si le punem deoparte. Din grasimea lasata de pulpe lasam 3-4 linguri in oala si caramelizam in ea zaharul, apoi adaugam varza razuita. Presaram cu sare, piper si turnam 4 dl de apa deasupra. Cand fierbe, turnam amestecul intr-o tava si punem pulpele deasupra. Coacem la cuptorul pre-incalzit la foc mediu. Cand carnea devine moale adaugam mere taiate fasii si lasam la cuptor inca 20-25 de minute.
Servim cu hrean si cartofi prajiti.

Alte retete culinare recomandate

Ardei umpluti

Ciuperci umplute

Ciulama de ciuperci

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Tarta rustica cu prune si nuci

De sezon! Abia astept s-o prepar si in varianta sarata cu telemea de capra sau oi :) (veche ;) ) Reteta am preluat-o de la...

Tarta rustica cu prune si nuci
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide