1.Carnea dezosata se spala, se sterge cu un prosop de bucatarie si se impaneaza cu fasii de slanina afumata. Apoi, carnea se va lega ca sa aiba o fo
1.Carnea dezosata se spala, se sterge cu un prosop de bucatarie si se impaneaza cu fasii de slanina afumata. Apoi, carnea se va lega ca sa aiba o forma frumoasa. Ceapa si usturoiul se curata si se taie felii subtiri.
2.Se preincalzeste cuptorul la 160*C. Ceapa si usturoiul se pun intr-o tava, peste se aseaza carnea, uleiul si apa. Se pune tava in cuptor pentru 80 de minute. Din cand in cand se stropeste cu jiul din tava. Daca este necesar, se mai adauga apa.
3.Se prepara ragout-ul de castane: ceapa curatata se taie felii, usturoiul in jumatate, iar marul in felii. Castanele se fierb si se curata. In putin ulei se caleste ceapa, se adauga usturoiul, marul si se calesc impreuna 3-4 minute. Se adauga castanele si se lasa sa fiarba impreuna.
4.Cartofii se spala si se fierb in coaja. Apoi se curata de coaja, se taie in bucati si se frig in ulei, se sareaza dupa gust.
Pe un platou se aranjeaza felii de piept de curcan pe un pat de ragout de castane si cartofi. Se orneaza cu frunze de patrunjel verde. Se serveste alaturi un vin alb sec.
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios