Pulpa de curcan cu penne

• asezonati pulpa de curcan cu sare, piper si vidati-o cu ajutorul aparatului de vidare FoodSaver, impreuna cu uleiul de

Portii
2
Timp pregatire
5 minute
Timp coacere
540 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • pulpa de curcan - 1 buc
  • penne - 200 g
  • praz - 1/2 buc
  • usturoi - 3 catei
  • rozmarin - 1 crenguta
  • ulei de dovleac - 1 lingura
  • ulei de masline - 2 linguri
  • pepperoncino - 1 buc
  • sare, piper dupa gust

Mod de preparare

• asezonati pulpa de curcan cu sare, piper si vidati-o cu ajutorul aparatului de vidare FoodSaver, impreuna cu uleiul de dovleac, prazul taiat rondele, 1 catel de usturoi si rozmarin
• incingeti apa din aparatul de gatire in vid SousVide Supreme Inox la 74-80 de grade si lasati pulpa de curcan timp de 9 ore
• cand pulpa de curcan este aproape gata va puteti apuca de paste
• puneti 2 litri de apa la fiert, cu sare
• in momentul in care apa fierbe, adaugati pastele (fierbeti-le cu 1 minut mai putin decat scrie pe punga)
• scurgeti pastele intr-o sita, sub un jet de apa rece
• incingeti o tigaie si adaugati uleiul de masline si usturoiul zdrobit putin – atunci cand preparati paste, tineti minte ca primul ingredient pus va fi ultimul pe care-l veti simti pe papilele gustative – daca doriti ca preparatul sa fie mai picant atunci puneti ardeiul iute primul
• tocati ardeiul pepperoncino marunt, lasand semintele deoparte
• adaugati-l peste usturoi si dupa cca 10 secunde adaugati si pastele
• amestecati timp de 1 minut – serviti fierbinte! 
• scoateti pulpa de curcan din aparatul de gatire in vid SousVide Supreme Inox si lasati-o la odihnit jumatate de ora
• optional, o puteti breza in tigaie pentru a-i oferi o culoare brun aurie
• se serveste well done.
Pofta buna!

*gatirea in SousVide Supreme depinde foarte mult de grosimea bucatii de carne, precum si de tipul carnii sau de gramaj. Timpul si temperatura difera foarte mult in functie de acesti factori esentiali.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Snitele de porc in crusta de cartofi

Am vazut aceasta reteta la un bucataras dragalas - Mihaela63 si am zis ca trebuie incercata neaparat. Ne plac snitelele tare...

Snitele de porc in crusta de cartofi
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide