Pulpa de berbec la tava cu usturoi

Pentru pulpa de berbec la tava cu usturoi se alege totdeauna carne de berbec tanar si care nu miroase. Totusi, carnea de berbec nu se intrebuinteaza niciodata prea proaspata.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 kg pulpa
  • 50 g slanina
  • 1 capatana usturoi
  • 1 lingura untura
  • sare.

Mod de preparare

Pentru pulpa de berbec la tava cu usturoi se alege totdeauna carne de berbec tanar si care nu miroase. Totusi, carnea de berbec nu se intrebuinteaza niciodata prea proaspata si se tine cel putin 2 — 3 zile dupa ce animalul a fost taiat, la un loc racoros si bine aerisit, iar iarna se pastreaza 5 — 6 zile. Se curata pulpa de pielite si mai ales de grasime, care are un gust neplacut. Se curata, insa numai cu o ora inainte de pregatire. Pulpa pregatita pentru fript se impaneaza sau nu cu slanina si usturoi, dupa gust.
Se sareaza si se asaza in tava. Se tine astfel o jumatate de ora, se da apoi la cuptor, la foc potrivit. Cat sta la cuptor, se unge din cand in cand cu zeama din tava, pana se fragezeste, iar la sfarsit se unge cu untura. Cand este gata, se taie felii, iar sosul se curata de grasime, se fierbe cu putina apa si se serveste separat. Garnitura obisnuita la friptura de berbec este fasolea boabe sau piureul de fasole.


Pulpa de berbec la tava se serveste cu fasole boabe sau piureul de fasole.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors