Puiul generalului Tso este o reteta de mancare chinezeasca, care este populara in restaurantele din afara Chinei. Numele vine de la General Tso Tsung-tang un reputat general chinez din dinastia Qing.
Puiul generalului Tso este o reteta de mancare chinezeasca, care este populara mai mult in restaurantele chinezesti din afara Chinei. Se spune ca acest fel de mancare ar fi aparut prima data in New York in anii '70. Numele vine de la General Tso Tsung-tang un reputat general chinez din dinastia Qing.
Intr-un bol se amesteca supa de pui, amidonul, zaharul, sosul de soia, otetul si ghimbirul.
Puiul se taie de marimea unei imbucaturi.
Intr-un wok se pune uleiul si cand s-a infierbantat bine de tot se adauga ceapa verde,usturoiul si ardeiul iute si se prajeste 2 minute.
Se adauga pieptul de pui si se caleste 5 minute,pana devine maroniu. Acum se va adauga sosul. Trebuie amestecat bine inainte de a se adauga, amidonul se lasa la fund.
Se mai lasa pe foc cam 3 minute, pana se ingroasa sosul.
Puiul generalului Tso se serveste cu orez alb simplu.
Sursa acestei retete este blogul culinar Mitinita.
Un chec pufos si tare bun la gust, eu am inlocuit zaharul vanilat simplu cu zaharul vanilat bourbon deoarece este mai aromat...
Reteta de chec pufos cu cacao - Cum sa faci cel mai delicios si pufos chec de casa