Pui Vanatoresc (Cacciatore)

Aceasta reteta este perfecta pentru zilele reci de toamna, foarte gustoasa si cu ingrediente la indemana. Vinul roze facut proaspat in aceasta toamna, are o aroma minunata si plin de savoare...o reteta ce merita incercata!

Portii
4
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 pulpe de pui superioare (1 kg)
  • 2 cepe mici sau 1 ceapa mare
  • 2 morcovi
  • 3 catei de usturoi (mai mici)
  • 1/2 ardei verde (se poate pune rosu sau galben)
  • 1 pahar de 250ml cu vin roze
  • 1 cutie de rosii in bulion de 400g
  • sare
  • piper
  • busuioc
  • oregano
  • herbes de provence
  • 50 ml ulei
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Spalam pulpele si le curatam de piele (daca va plac cu piele le puteti lasa asa), apoi le taiem in jumatate si le condimentam cu sare si piper.

Intr-o tigaie punem uleiul, iar cand s-a incins asezam pulpele si le prajim pe ambele parti atat cat sa se rumeneasca foarte putin.

Intre timp ceapa, usturoiul si ardeiul le taiem marunt, iar morcovul felii subtiri si le punem toate odata peste carne in tigaie, amestecam putin si prajim inca vreo 5 minute, dupa care adaugam vinul si lasam la fiert cateva minute atat cat sa scada putin, iar intre timp pregatim sosul de rosii:

Turnam cutia de rosii int-un bol si peste presaram condimentele aromate, daca considerati ca mai trebuie sare si piper se mai poate adauga, eu am mai pus putin.

Peste carne punem si sosul de rosii aromat, amestecam putin si lasam sa fiarba acoperite cu capac cca. 30 minute amestecand din cand in cand.

Cand sosul a scazut stingem focul si presaram putin patrunjel verde! O bunatate!

Se poate servi dupa cum doriti: simplu sau alaturi de o garnitura!

Sa va fie de bine!

Tort diplomat

Cozonac fara framantare

Cozonac bun si aromat, preparat cu minim de efort

Indiene cu piersici si mascarpone

Sunt pufoase, cremoase si dragute . In reteta de indiene mai era un sirop , dar blatul este atat de pufos si moale incat eu...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale
ReteteCulinare.RO

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor