Aceasta reteta este perfecta pentru zilele reci de toamna, foarte gustoasa si cu ingrediente la indemana. Vinul roze facut proaspat in aceasta toamna, are o aroma minunata si plin de savoare...o reteta ce merita incercata!
Spalam pulpele si le curatam de piele (daca va plac cu piele le puteti lasa asa), apoi le taiem in jumatate si le condimentam cu sare si piper.
Intr-o tigaie punem uleiul, iar cand s-a incins asezam pulpele si le prajim pe ambele parti atat cat sa se rumeneasca foarte putin.
Intre timp ceapa, usturoiul si ardeiul le taiem marunt, iar morcovul felii subtiri si le punem toate odata peste carne in tigaie, amestecam putin si prajim inca vreo 5 minute, dupa care adaugam vinul si lasam la fiert cateva minute atat cat sa scada putin, iar intre timp pregatim sosul de rosii:
Turnam cutia de rosii int-un bol si peste presaram condimentele aromate, daca considerati ca mai trebuie sare si piper se mai poate adauga, eu am mai pus putin.
Peste carne punem si sosul de rosii aromat, amestecam putin si lasam sa fiarba acoperite cu capac cca. 30 minute amestecand din cand in cand.
Cand sosul a scazut stingem focul si presaram putin patrunjel verde! O bunatate!
Se poate servi dupa cum doriti: simplu sau alaturi de o garnitura!
Sa va fie de bine!
Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor