Pui umplut cu struguri si nuci este o reteta de friptura de pui la cuptor absolut fabuloasa! Este o reteta potrivita pentru Craciun sau o cina deosebita.
Se curata puiul,se spala si se sterge bine cu un servet de bucatarie.
Intru-un vas se amesteca toate condimentele si se unge puiul cu acestea prin interior cat si pe exterior, si pe sub pielita pentru a se pastra aroma condimentelor.
Strugurii se spala si se taie bobitele de pe ciorchine.
Se umple puiul cu bobite de struguri si miez de nuca.
Se asaza puiul intr-un vas termorezistent si se toarna vinul alb.
Se stropeste cu putin ulei de masline, cimbru verde si busuioc tocat.
Se acopera vasul cu o folie de aluminiu si se da la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 1 ora.
Dupa 40 minute se scoate folia de aluminiu si se lasa in cuptor pana se runemeste usor.
Cand e gata, lasam puiul sa se raceasca in tava timp 15 minute, apoi il mutam pe un platou.
Se aseaza langa pui strugurii, miezul de nuca si fasiile de morcovi, apoi se serveste.
Pofta buna!
Cu ajutorul functiilor Stew si Keep Warm ale noului Philips Multicooker, Puiul umplut cu struguri si nuci
va fi preparat mai repede si va fi pastrat cald,
dupa gatire !
Dupa ce am lasat puiul sa se odihneasca (sa-si elibereze aromele) servim puiul umplut alaturi de nuca, struguri si fasii de morcovi.