Pui umplut cu orez aromat este un fel de mancancare specific tarilor nord africane. Coriandrul si cuminul conferind acestui fel de mancare o aroma delicata. Puiul umplut cu orez poate fi pregatit pentru o cina festiva cu succes.
Pui umplut cu orez aromat este un fel de mancancare specific tarilor nord africane. Coriandrul si cuminul conferind acestui fel de mancare o aroma deosebita. Se incepe prin a incalzi supa la care se adauga stafidele, cuminul si coriandrul. Se lasa sa fiarba in doua clocote si pe urma se tine la foc foarte mic. Ceapa tocata marunt cu usturoiul se pun la calit cu scortisoara si frunza de dafin. Cand ceapa a devenit sticloasa se adauga orezul si se amesteca bine sa fie patruns de ulei. Se caleste totul 2 minute, dupa care se adauga stafidele din supa si o parte din supa. Se fierbe orezul cu supa pina se evapora dar orezul nu trebuie sa fie fiert bine, bobul trebuie sa fie inca tare. Cu acest orez se umple puiul care, in prealabil, a fost spalat bine si uscat, apoi uns cu putin ulei. Se toarna restul de supa in tava cu puiul dupa care se baga la cuptorul preincalzit inainte.
Dupa 20 de minute se adauga in aceeasi tava si legumele taiate. Daca ramane orez de la umplutura se pot adauga 2 linguri de apa si tinut la foc mic pentru 10 minute, apoi pus in jurul puiului pe platoul pe care va fi servit. Cat timp puiul este la cuptor trebuie uns cu supa din tava. Cand este gata se taie putin si cu furculita se ridica putin orezul in afara.
Puiul umplut cu orez aromat se serveste pe un platou cu orezul si legumele in jurul lui. Reteta Pui umplut cu orez aromat a fost propusa de sarah nc. Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro.
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios