Pui umplut cu ficat

Pui umplut cu ficat este o reteta cuinara delicioasa. Pentru a pregati aceasta reteta aveti nevoie de un pui intreg.

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pui
  • 500 g de ficat
  • patrunjel
  • marar
  • 1 ou sau 2
  • sare si piper dupa gust delikat de care doriti
  • 4 sau 5 catei de usturoi daca va place.

Mod de preparare

Pui umplut cu ficat este o reteta cuinara delicioasa. Pentru a pregati aceasta reteta aveti nevoie de un pui intreg.

Intr-o tigaie punem 3 linguri de ulei si 1 lingurita de zahar sa se caramelizeze putin. Adaugam ficatul spalat bine si il prajim putin. Condimentam cu sare si piper din belsug. Tocam ficatul maruntel, il amestecam cu 2 oua, o legatura de patrunjel si una de marar si apoi umplem puiul. Punem ficat si sub pielea de la copane. Coasem pielea ca sa nu iasa umplutura si presaram delikat pe toata pielea puiului.

 

Ppunem puiul al cuptor pentru cam o ora si jumatate. Il intoarcem de pe o parte pe cealata ca sa se coaca uniform. Este o bunatate! Nu este nevoie de grasime pentru ca puiul isi lasa destula, are nevoie doar de un vas cu apa langa el pentru abur. Astfel nu se arde.


Puiul umplut cu ficat se serveste cald, cu garnitura de cartofi, orez sau salata.
Avem nevoie de un Vas Cocotte oval de la Kitchen Shop.

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert eclere cu crema de vanilie si glazura de zmeura

Desert eclere cu crema de vanilie si glazura de zmeura
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala