Pui Tikka Masala este un fel de mancare indiana. Secretul acestei retete cu pui este sosul de rosii si condimentele folosite.
Pui Tikka Masala este un fel de mancare indiana. Secretul acestei retete cu pui este sosul de rosii si condimentele folosite.
Indepartam pielita de pe pulpe, le spalam si le stergem bine cu un servet absorbant. Punem pulpele intr-un bol mai mare si le amestecam bine cu zeama de lamaie, sare si cele doua feluri de boia.
Dam putin 10 minute pulpele la rece.
Intr-o tigaita mica prajim semintele de chimen si boabele de coriandru, fara ulei, apoi le dam deoparte sa se raceasca.Cand sunt reci le pisam si le impartim in doua.
Curatam ceapa, usturoiul, ghimbirul (eu nu am avut numai uscat praf) si ardeiul iute de seminte si vinisoare, apoi le tocam marunt si le dam in blender dupa ce am adaugat si sosul de marinada lasat de pulpe.
Intr-un bol mare punem iaurtul, curry, jumatate din semintele de chimen si coriandru si amestecam cu mixtura facuta in blender. Punem pulpele in ea si lasam la rece macar 2 ore.
Punem intr-o tigaie antiaderenta de ceramica pulpele pentru 5 minute pe o parte si alte 5 pe cealalta , sa se prajeasca putin.
Intre timp punem in blender rosiile tocate, pasta de rosii, otetul balsamic( dac nu aveti ,este bun si otetul alb), ghimbir, patrunjelul verde, zaharul si cealalta jumatate de seminte de chimen si coriandru ramasa. Amestecam bine pana se omogenizeaza.
Scoatem pulpele din tigaia antiaderenta, adaugam sosul format din rosii, apoi pe cel cu iaurt, asezonam daca este cazul si lasam sa dea cateva clocote.Punem pulpele in sosul format si lasam sa fiarba 10-15 minute.
Veti fi incantate de bunatatea gustului obtinut...
Pulpele se pot servi alaturi de sosul format sau in combinatie cu alta garnitura.
Pui Tikka Masala se serveste cu dovlecei si rosii gratinate si a iesit o minunatie.
Pentru servire mi-ar prinde bine un set 9 piese pentru servirea sosurilor de la Kitchen Shop.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post